Autor: Põllumajandus.ee • 19. juuni 2023
Laulu- ja tantsupeolised söövad peo käigus ära ligi 22 tonni kodumaist köögivilja
Lauljad ja tantsijad söövad tänavuse noorte laulu- ja tantsupeo ajal viit Põltsamaa suppi, millest kolm on valmistatud lihaga ja kaks ilma. Peosuppides on ligi 22 tonni Eesti talunike köögivilja: 7,7 tonni kartulit, 6,5 tonni punapeeti, 4,4 tonni kapsast, ligi 3 tonni porgandit, maitseks veel sibulat ja tilli. Liha on peosuppides 3,6 tonni.
Laulu- ja tantsupeolised söövad peo käigus ära ligi 22 tonni kodumaist köögivilja.
Foto: Pixabay
Koolinoortest koosnev žürii valis juba sügisel välja oma lemmikud: seljanka, frikadellisupi ja kanaborši, nendele lisaks valmis tänavuseks peoks kaks lihavaba suppi: värskekapsaborš ja köögivilja-nuudlisupp.