Autor: Põllumajandus.ee • 27. juuni 2023

Juulis jõustub kohalikele elanikele tulu toov tuulikutasu

1. juulil jõustub tuulikutasu, mis hakkab tooma uute tuulikute läheduses elavatele inimestele ja kogukondadele lisatulu. Maismaatuulikud toovad mõjualas elavatele inimestele maksimaalselt aastas kuni kuue alampalga suuruse sissetuleku. Praegu juba kasutuses olevatele tuuleparkidele tasu ei laiene.
Juba püstitatud tuulikutele tasu ei laiene.
Foto: Andras Kralla

„Soovime Eesti energeetika muuta heitmevabaks. Taastuvenergeetika lahendused on fossiilsetest hinnalt soodsamad ning see on hea inimeste toimetulekule. Puhas energiatootmine tõstab ka ettevõtluse konkurentsivõimet ja on positiivne kliimale,“ lausus kliimaminister Kristen Michal. „Seaduse jõustumisel hakatakse uute tuulikute naabruses elavatele inimestele maksma hüvitist, nii sünnib laiem kasu ühiskonnale ja üldisest arengust saab konkreetse kasu ka kohalik kogukond.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960