Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. juuni 2023

Mangeni farmi lehmalägast toodetud biometaanist hakatakse elektrit tegema

Silikaat Gruppi kuuluv Biometaan OÜ allkirjastas Soome partneri Convioniga lepingu, mille eesmärk on hakata Balti riikides müüma kütuseelemendil töötavat mobiilset elektrijaama. Tegemist on maailmas ainulaadse tehnoloogiaga. Biometaanijaamale annavad tooraine Mangeni farmi lüpsilehmad.
Biometaanijaamale annavad tooraine Mangeni farmi lüpsilehmad.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Mobiilne elektrijaam ammutab energiat Viljandimaal Koksvere külas Siimani farmi lägast toodetud biometaanist, mis on maailmas ainulaadne ja põhineb Euroopa kaasaegseimal tehnoloogial.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960