Autor: Margus Ameerikas • 6. juuli 2023

Margus Ameerikas: tosin agronoomi soovitust põuastele oludele

Praegustes oludes on meie põllumeestel aeg võtta üle need agronoomilised põhitõed, millega majandati seni lõunamaades, kirjutab Baltic Agro arendusdirektor Margus Ameerikas. Loe 12 soovitust, mida ta jagab.
Baltic Agro arendusdirektor Margus Ameerikas.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Järjest enam põuaperioode on tabanud ka Eesti taimekasvatajaid. Oli kuiv 2018. aasta ja nüüd ka viimased kolm suve on erineva pikkuse ja ajaga kuivaperioodide olnud. Õnneks on meil taimekasvatajate oskused ja kogemused ajast veidi ees käinud ja me ei ole enam nii haavatavad kui me oleksime olnud oma agrotehnikaga kümmekond aastat tagasi. Meil on paljudel juba taliviljade osatähtsus üle poole põllupinnast ja sellega kasutame ära paremini sügis-kevadised sademed ja mullaniiskuse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960