Autor: Põllumajandus.ee • 8. august 2023

Euroopa Toiduohutusamet ja Euroopa Komisjon alustavad Eestis taimetervise kampaaniat

Euroopa Toiduohutusamet ja Euroopa Komisjon alustavad Eestis ja veel 11 Euroopa riigis kampaaniat #PlantHealth4Life, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust taimetervisest ning sellest, kuidas rahvusvaheliste reiside ja ostude tagajärjel on oht tuua kogemata koju kaasa ohtlikke taimekahjustajaid.
Euroopa Toiduohutusamet ja Euroopa Komisjon alustavad Eestis taimetervise kampaaniat.
Foto: Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskus

Taimi ohustavad mitmed taimekahjustajad, kelle levikule aitavad paraku kaasa kliimamuutused ja ka inimtegevus, näiteks rahvusvaheline kaubandus ja reisimine. Taimekahjustajate mõju võib olla aga laastav nii majandusele kui keskkonnale. Näiteks bakter Xylella fastidiosa on hävitanud Itaalias Apuulia piirkonnas miljoneid oliivipuid ning selle levikut on tuvastatud ka mujal Lõuna-Euroopas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960