Autor: Põllumajandus.ee • 11. august 2023

USA pidurdab hinnatõusu, mida viljakonflikt võib taas tagant lükata

USAs oli juulis rohkem kui viimase kahe aasta madalaim inflatsioon, kuid Ukraina teraviljaekspordi takistamine Venemaa poolt võib üleilmset hinnatõusu pidurdumist pärssida.
Luminori privaatpanganduse varahalduri Kalle Kose
Foto: Luminor Bank

Luminori privaatpanganduse varahalduri Kalle Kose sõnul on USAs jätkuvalt näha julgustavaid märke inflatsiooni alanemisest. Tarbijahinnaindeksi (THI) järgi mõõdetud sealne aastane inflatsioon langes juunis 3%ni, mis on turuosaliste ootustest madalam (3,1%), tunduvalt väiksem kui kuu aega tagasi täheldatud 4% ja kaugelt alla eelmise aasta rekordilise 9,10%. „See on kõige aeglasem hinnatõus maailma suurima majandusega riigis alates 2021. aasta kevadest,“ märkis Kose.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960