Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. august 2023

Kuidas rukkileib meie lauale jõuab?

9. augustil toimus Eesti Põllumajandusmuuseumis traditsiooniline Rukkipäev, kus sirpide ja vikatitega koristati talirukki ‘Sangaste’ põld. Talgulised said aimu kogu protsessist – kuidas rukkileib meie lauale jõuab.
9. augustil toimus Eesti Põllumajandusmuuseumis traditsiooniline Rukkipäev.
Foto: Eesti Rukki Selts

Juba aastaid on igal sügisel külvatud Tartumaal, Ülenurmes asuvas Põllumajandusmuuseumis väike rukkipõld, kus tehakse kõik tavapärased põllutööd nii sügisel, kevadel kui suvel. Augusti alguses aga koristatakse ühiselt saak - toimuvad talgutööd, kus kõik huvilised saavad rukkitöödes kaasa lüüa.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960