Autor: Põllumajandus.ee • 5. september 2023

Vabade ametikohtade määr oli II kvartalis madalaim põllumajanduses

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli selle aasta teises kvartalis kokku 11 079 vaba ametikohta, mida on 17% vähem kui mullu samal ajal, teatas statistikaamet. Tööandja algatusel lahkus ametist üle 6000 inimese. Vabade ametikohtade määr oli madalaim põllumajanduses ja ehituses.
Vabade ametikohtade määr oli madalaim põllumajanduses.
Foto: Unsplash

Teises kvartalis oli nii vabade kui ka täidetud ametikohtade koguarv veidi üle 617 000 ja neist enamik olid töötleva tööstuse, kaubanduse ning hariduse tegevusaladel. Vabad ametikohad moodustasid koguarvust 1,8% ning neid oli kõige rohkem avaliku halduse ja riigikaitse (1775), hulgi- ja jaekaubanduse (1499) ning hariduse (1316) tegevusaladel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960