Autor: Rahel Lepp • 2. oktoober 2023

Parim noortalunik: toorme tootja on tuulte meelevallas, tuleb teha teisiti

Tänavu parima noortaluniku tiitli võitnud Rando Vink otsustas firmat luues kohe, et ainult toorme tootmisega tegelema ei hakka: „Toorme müüja on alati erinevate tuulte meelevallas, peab arvestama hinna kõikumisega ja muude teguritega."

Kui pere – ema-isa ja kolm täiskasvanuks saanud poega – hakkasid kuraditosin aastat tagasi mõtlema, mida mulda pista, toota või keda karjamaale lasta, et ühine ettevõte luua, käisid laualt läbi väga erinevad variandid, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised. „Korra mõtlesime, et hakkaks lambaid pidama, aga see oli aeg, kus lambapidamine oli just moodi läinud,“ meenutas Vinkymoni omanik RandoVink. “Siis mõtlesime võtta veised, aga jällegi pidime tõdema, et veisepidamine on moeasi,“ jätkas ta. Õlletootmine? „Käsitööõlle tootjaid kerkis tol ajal nagu seeni peale vihma, siidriga sama lugu,“ jätkas mees. „Olime teistest mitu sammu maas,“ muigas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960