2022. aastal toodeti Eestis ligi 80 000 tonni liha, millest 55% oli sealiha, 29% linnuliha ja 15% veiseliha. Keskmiselt toodeti aastas 60 kilogrammi liha inimese kohta. Koos impordiga kujuneb söödavaks koguseks 78 kg inimese kohta.

- Eestis tarbitavast sealihast toodab Eesti ise 83 protsenti.
- Foto: Liis Treimann
Septembris toimuva Eesti toidu kuu puhul vaatab statistikaamet lihatootmist Eestis. Liha kogutoodang vähenes varasema aastaga võrreldes 3%, vähenemine toimus kõigi lihaliikide puhul. Viimasel kümnendil on lihatoodangu kogus üles-alla kõikunud, kuid viimase 20 aasta jooksul päris oluliselt tõusnud. Samas näiteks 1990. aastal toodeti Eestis liha veel 2,3 korda rohkem kui praegu.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Teleskooplaadurid sobivad oma universaalsuse ja mitmekülgsuse poolest erinevatesse valdkondadesse nagu põllumajandus, ehitus, tööstus ja logistika, jäätmekäitlus, kommunaalteenused ja teehooldus, sadamad ja ladustamisplatsid, sündmused ja messid. Tehnikamüüja Forklift OÜ müügiosakonna juht Rivo Vinogradov soovitab teleskooplaaduri valikul jälgida masina võimekust ja kasutajasõbralikkust.