Olustvere oli eile sagimist täis, sest toimus hoidiste mess ja kohaliku toidu laat. Prominentne žürii valis aasta parimaks hoidiseks ning pärjas „VIP hoidis 2023“ tiitliga porgandi-sidruni moosi, mille valmistas Zerna Öko talu. Auhinnatud said ka rahva poolt valitud parim soolane ja magus hoidis ning aasta üllataja.

- Olustvere toidulaadal selgusid parimad hoidised.
- Foto: Oleg Hartsenko
Zürii esimehe Dimitri Demjanovi sõnul ei ole 200 aasta jooksul maailmas midagi muutunud. „Muutunud on ainult variatsioonid vanadel teemadel. Alati ei jää meelde ainult keerulised ja mitme komponendiga maitsed vaid lihtsad ja eredad avastused, mis võivad koosneda ka kahest komponendist, sellistest nagu porgand ja sidrun, mis oskuslikult kokkupanduna annavad oivalise tulemuse, mida ka tõestas žürii poolt tunnustatud võidu hoidis,“ tõdes Demjanov.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.