Autor: Põllumajandus.ee • 25. oktoober 2023

Riigikaitsekomisjon: toidu varustuskindlus vajab suuremat tähelepanu

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liikmed arutasid eile, 24. oktoobril koos Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi esindajatega toidu varustuskindluse teemadel ning leidsid, et sellele valdkonnale tuleb pöörata senisest suuremat tähelepanu.
Kapsapõld Pärnumaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Riigikaitsekomisjoni esimehe Kalev Stoicescu sõnul on toidu ja vee olemasolu primaarne nii suuremates tsiviil- kui ka sõjalistes kriisides. „Meil võivad olla relvad ja laskemoon, aga kui elanikkonnal ja sõduritel pole toitu ja vett, me väga kaua vastu ei pea. Sellele teemale peab riik tõsiselt pühenduma – toidu varustuskindlus on laiapindse riigikaitse tagamisel üks võtmevaldkond, mis mõjutab nii ühiskonna toimimist kui ka riigi sõjalist kaitset,“ ütles ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960