Autor: Põllumajandus.ee • 25. oktoober 2023

Suure Munamäe metsad on oodatust elurikkamad

Tänavu suvel tegi Rõuge vald ettepaneku Suure Munamäe kaitsekorda leevendada, et üraskikahjustusi saanud kuuski saaks raiuda ja asendada. Keskkonnaameti ekspertiis aga kaitsekorra leevendamist ei toeta, sest sekkumine loodusliku metsa arengusse kahjustaks nii uue metsakoosluse kujunemist kui haruldaste liikide elupaiku.
Vaade Suurel Munamäel.
Foto: Leelo Kukk

„Keskkonnaameti tellitud inventuuri käigus leiti Suure Munamäe sihtkaitsevööndis oodatust rohkem haruldasi liike. See on märk, et senine kaitsekord on end looduskaitse sisukohast igati õigustanud,“ rääkis Keskkonnaameti peadirektori asetäitja eluslooduse valdkonnas Leelo Kukk.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960