Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. november 2023

SUUR KÜSITLUS: sektorit mõjutavad enim kolm tegurit

Äripäev küsitles 133 põllumajandus- ja toidutootmissektori ettevõtjat, uurides neilt, kuidas lähima kuue kuu väljavaated majanduses nende tegevust mõjutavad. Äripäeva Infopanga koostatud valdkonna aastaraportist selgus, et sektorit mõjutab enim sõda Ukrainas, maailmaturu hinnad ja loomulikult ilm.
Äripäeva Infopanga koostatud valdkonna aastaraportist selgus, et sektorit mõjutab enim sõda Ukrainas, maailmaturu hinnad ja loomulikult ilmaolud.
Foto: Pexels

Äripäeva looma- ja taimekasvatuse aastaraport toob välja, et sektorit mõjutab enim sõda Ukrainas, maailmaturu hinnad ja loomulikult ilmaolud. Kõik need kolm aspekti on selles sektoris ootuspäraselt väga olulised. Mõnevõrra väiksema, ent samuti täiesti arvestatava tähendusega mõjutajad on sisendhindade tõus, inflatsioon, üldine majanduskliima ja maksumuudatused. Viimaste kohta võib ilmselt öelda, et need on seda mõjukamad, mida kauem neid ette valmistakse ning mida pikemalt viibib avalik debatt nende üle.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960