1. novembril kogunesid toidutootjad Estonia kontsertsaali, et maha pidada meeleolukas juubelipidu – Eesti Toiduainetööstuse Liit tähistas oma 30. tegutsemisaastat.

- Eesti Toiduainetööstuse Liit tähistas oma 30. tegutsemisaastat.
- Foto: Sven Tupits
Liidu juht Sirje Potisepp meenutas tegevuse algusaegu. „3. novembril 1993. aastal kogunesid riigiettevõtte „Liviko” saali 22 toiduainetööstuse ettevõtete esindajat, et asutada Eesti Toiduainetööstuse Liit. Toiduliidu asutamisele eelnes tutvumine Soome Toiduainetööstuse Liidu struktuuri ja tegevusega. Toiduliidu asutamiskoosoleku protokollile kirjutasid toona alla Tallinna Parfümeeria ja Toidurasvade Kombinaat, RAS Säilis, Eesti Kartulitöötlejate Ühistu, OÜ Areto, AS Eesti Tubakas, RAS Kalev, RAS Tartu Pärmitööstus, RE Liviko, AS Saku Linnas, Assotsiatsioon ASTO, AS Tallinna Karastusjoogid, ÜE Estkompexim, AS Paulig Baltic, Fazer Eesti AS, Eesti Piimaliit ja ÜE Saku Õlletehas," meenutas Potisepp.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.