Autor: Põllumajandus.ee • 7. november 2023

Tallinna külje alla tekib uus looduskaitseala

Tallinna vahetus läheduses paiknev 2257,5 hektari suurune ala on piirkonna ainus terviklikult säilinud kompaktne loodusmassiiv, millel on erakordne roll loodusliku mitmekesisuse püsimisel ning Harjumaa elanikele puhkevõimaluste ja loodushariduse pakkumisel. Et piirkonnas olulise ala loodusväärtused säiliksid, otsustas kliimaminister Kristen Michal kooskõlastusringile saata Sõrve looduskaitseala moodustamise eelnõu.
Händkakk.
Foto: Marko Poolamets

Sõrve looduskaitseala loomise algatas Harku vald juba 2006. aastal ja kogu pikka protsessi on saatnud suur avalik huvi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960