Autor: Põllumajandus.ee • 10. november 2023

Kõik põllumajandusloomad peavad olema identifitseeritavad ja registrisse kantud

Ohutu toidu tagamisel ning inimeste ja loomade tervise kaitsel on põllumajandusloomade arvestuskohustus põhinõudeks. Samuti peavad loomad olema nõuetekohaselt uuritud ja nende ravimise kohta olemas ülevaade.
Kõik põllumajandusloomad peavad olema identifitseeritavad ja registrisse kantud.
Foto: Andras Kralla / Äripaev

Põllumajandus- ja Toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonnajuhataja Olev Kalda sõnul on väga oluline, et loomapidajad oma loomad kehtivate nõuete kohaselt märgistaksid. „Nii on kõrvamärgi abil võimalik looma identifitseerida ning tuvastada tema päritolu ja kogu oluline teave looma karjast karja liikumise, tervise hindamise ja ravimise kohta, mille põhjal saab otsustada konkreetse looma sobivuse üle inimesele ohutu toidu tootmises,“ selgitas Kalda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960