Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. november 2023

CLAAS XERION pälvis aasta 2024 traktori tiitli

Tõmbejõud, mugavus, ühenduvus ja jätkusuutlikkus – need olid argumendid, mis veensid žüriid andma rahvusvahelise aasta traktori 2024 auhinna CLAASI traktorile XERION 12.650 TERRA TRAC, mida tutvustati 2023. aasta suvel tunnustatud auhinna põhikategoorias, kus see edestas kolme konkurenti. Auhind anti üle Agritechnica messil Saksamaal, Hannoveris.
Vasakult paremale: Jan-Hendrik Mohr, Jan-Willem Verhorst, Johannes Weisbrodt, Ingo Kirchbeck, Martin von Hoyningen-Huene ja Matthias Mumme rõõmustavad aasta traktor 2024 auhinna üle.
Foto: CLAAS

XERIONiga on CLAAS olnud juba 25 aastat üks teenäitajaid suurte traktorite tootmises. Äsja välja töötatud uus seeria XERION12, mille mootorite võimsus on kuni 653 hj, tuli turule 2023. aasta suvel. Sellel mudelil on ülitõhus mootori madala pöörlemissagedusega ajami kontseptsioon 2.0, juhiabisüsteem CEMOS, hüdropumba tohutu võimsus kuni 537 l/min ja uus avar neljapunktivedrustusega kabiin. Lisaks on TERRA TRAC mudelid varustatud ettevõttelt CLAAS Industrietechnik pärit äsja välja töötatud amortisaatoritega roomikutega, mis muudavad need masinad tugevamaks kui kunagi varem: tugevam kasumlikkuse tagamiseks, tugevam veojõu suhtes, tugevam mugavuse ja abifunktsioonide poolest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960