Autor: Põllumajandus.ee • 20. november 2023

Galerii: selgusid parimad mahetootjad ja -tooted

Laupäeval, 18. novembril Kultuurikatlas koos festivaliga Maitsev Eesti toimunud mahepõllumajanduse aastakonverentsil kuulutati välja parimad mahetootjad ja -tooted. Tänavuse parima mahetootja tiitli pälvisid Max ja Meelis Mõttus ettevõtetega Lõunapiim ja Metsavenna Turismitalu. Parima mahetoidu tiitli sai Vinkymoni fermenteeritud küüslauk ja parima mahejoogi tiitli Metsavenna Turismitalu keefir.
Parimad mahetootjad koos konverentsikorraldajatega.
Foto: Eiko Lainjärv

Konverentsi tervitussõnades tõi regionaalminister Madis Kallas välja mahepõllumajanduse tähtsuse: "Mahepõllumajandus ühendab kolme olulist valdkonda, millele me kõik peame tähelepanu pöörama. Esiteks, toidujulgeolek ja toidu tootmine, teiseks tervislik toitumine, meie ja meie järgnevate põlvkondade tervis ning kolmandaks keskkonnahoid, keskkonnasäästlik toidutootmine." Ta lisas: "Pole vist saladus, et tervislik toit ja mahetoit on väga suures osas sünonüümid ja seetõttu on oluline, et me seda valdkonda Eestis üha rohkem arendaksime ja sellele tähelepanu pöörame."

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960