Autor: Põllumajandus.ee • 20. november 2023

Keskkonnaamet otsib pärandniitude taastajaid

Keskkonnaamet kuulutas välja hanke, et taastada Lääne-Eestis ja saartel enam kui 200 hektaril elurikkaid puisniite ja rannaniite. Hanke oodatav maksumus on ligikaudu pool miljonit eurot.
Keskkonnaamet otsib pärandniitude taastajaid.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Keskkonnaameti maahoolduse büroo juhataja Gunnar Sein ütles, et pärandniitudel on oluline roll avatud maastikus elurikkuse hoidjatena. „Pärandniidud nagu puisniidud või rannaniidud pakuvad elu- ja toitumispaika paljudele haruldastele liikidele, aitavad säilitada põllumajandusmaa elurikkust ja maastiku mitmekesisust. Paljud Eestimaa kunagi liigirikastest niitudest on aga võsastunud või asendunud hoopis teise kooslusega. Seepärast on Keskkonnaameti südameasi olemasolevate niitude hoidmise kõrval ka pärandniitude taastamine,“ selgitas Sein.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960