Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. november 2023

Alar Karis: vajame avatud Musta merd, kus Venemaa ei otsusta viljaveo üle

„Vajame avatud Musta merd, kus Venemaa ei otsusta viljaveo üle ja mitte mõnd uut kokkulepet, mis tooks järeleandmisi agressorile. Venemaa otsus taanduda Musta mere teraviljaalgatusest, Ukraina sadamate pommitamine ja viljasalvede hävitamine on märk sellest, et Venemaa ei hooli globaalsest toidukriisist ja kasutab relvana toidunappust,“ ütles president Karis rahvusvahelisel toidujulgeolekut puudutaval tippkohtumisel.
President Alar Karis Ukraina korraldatud rahvusvahelisel toidujulgeoleku virtuaalsel tippkohtumisel.
Foto: Presidendi Kantselei

Ta sõnas, et Venemaa kasutab Musta merd oma sõjalistes huvides ja ebaseadusliku kaubandustegevuste arendamisel ning takistab samal ajal Ukraina võimalusi kaubavahetuseks. „Rahvusvaheline kogukond peab toetama Ukrainat erinevate viljaveo kanalite lahti hoidmiseks,“ rõhutas tippkohtumisel virtuaalselt osalenud Eesti riigipea.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960