Autor: Põllumajandus.ee • 23. jaanuar 2024

Taotlejate huvi metsameetme toetuse vastu püsib kõrge

11. detsembrist kuni 28. detsembrini said metsaomanikud esitada KIKile taotlusi metsameetmest toetuse taotlemiseks. Kokku esitati 334 taotlust kogusummas 3,33 miljonit eurot. Erinevaid hooldustegevusi planeeritakse ca 9700 hektaril erametsamaal.
3 aastat tagasi istutatud mets, mis on kaks korda ka hooldatud.
Foto: Julia-Maria Linna

Toetus aitab metsaomanikel teha tulevikumetsade kasvatamisel olulisi tegevusi, mis on kulukad, kuid pikas plaanis kasulikud kogu ühiskonnale. Õigeaegne noore metsa hooldamine aitab parandada puude kasvutingimusi ning ühtlasi toodab hästi hooldatud mets tulevikus kvaliteetsemat puitu, mida saab väärindada pikaajaliselt süsinikku siduvateks kestvustoodeteks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960