Autor: Põllumajandus.ee • 26. jaanuar 2024

Uus projekt aitab tõhusamalt metsamajanduslikku infot jagada

Keskkonnaagentuuris kohtus metsa reaalajamajanduse projekti juhtrühm eesmärgiga leida lahendus, kuidas kiiremini ja efektiivsemalt meie metsades toimuvast ülevaadet saada ning seda infot nii otsustajate kui avalikkusega jagada. Siin tulevad appi reaalajamajandus ja andmepõhine aruandlus. Katsetamisel on ka uuenduslikud kaugseire ja masinõppe võimalused.
Uus projekt aitab tõhusamalt metsamajanduslikku infot jagada.
Foto: Andras Kralla

Metsa reaalajamajanduse projekti eesmärk on kaardistada nii riigi- kui ka erametsa omanike aruandluskohustus ja andmete liikumise mudelid. Vajalik on leida kattuvused ning võimalused andmete, protsesside ja aruannete ühtlustamiseks, et vältida täiendavate aruandluskohustuste lisandumist metsaomanikele. Lisaks on soov soodustada võimalusel uute ärimudelite rakendamist metsasektoris või koostöös teiste valdkondlike sektoritega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960