Autor: Põllumajandus.ee • 30. jaanuar 2024

Teadlased tutvustavad ühtse tervise teaduse tippkeskuse loomise ideed

Kolmapäeval, 31. jaanuaril toimub Brüsselis Eesti alalises esinduses Euroopa Liidu juures seminar, kus Eesti Maaülikooli ja partnerülikoolide Tartu, Helsingi ning Bologna ülikooli teadlased tutvustavad terviseühtsuse (One Health) põhimõttel arendatavaid teadussuundi ning tippkeskuse loomise ideed.
Kavandatav tippkeskus vaatleb ühtse tervise temaatikat terviklikult, ühendades mitmeid distsipliine alates veterinaarmeditsiinist, biotehnoloogiast, biomeditsiinist ja kliinilisest meditsiinist kuni põllumajandus- ja keskkonnateadusteni.
Foto: Eesti Maaülikool

Eesti Maaülikooli rektori professor Ülle Jaakma sõnul on ühtne tervis globaalselt järjest olulisemaks muutuv terviseuuringute valdkond, mis käsitleb inimeste, loomade ning keskkonna tervise vahelisi vastastikuseid seoseid. „Näiteks ohustavad nii inimesi kui ka loomi samad haigustekitajad ning mõlemad on tugevalt seotud ka looduskeskkonna ja ökosüsteemiga meie ümber. Terviseühtsuse seosed tõusid avalikkuse teadvusesse COVID-19 pandeemia puhkedes, kuid igapäevaselt neile ei mõelda,“ selgitas ühtse tervise kontseptsiooni mõju meie elule professor Jaakma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960