Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. veebruar 2024

Minister kaupmeestele: ärgem kasutagem maksutõusu ära

Statistikaameti andmetel tõusid hinnad jaanuaris eelmise kuuga 1,4 protsenti ja aasta varasemaga võrreldes ulatus hinnakasv 4,7 protsendini. Kui möödunud aasta teisel poolel olid toiduhinnad alanenud sisendhindade toel languses, siis jaanuaris kallines toit kuuga koguni 3 protsenti. See tähendab, et kaupmehed on toidu hindu käibemaksumäära tõusust rohkemgi kergitanud.
Rahandusminister Mark Võrklaev.
Foto: Andras Kralla

Rahandusminister Mark Võrklaev kommenteerib, et aasta alguses tõusis Eestis käibemaksumäär 2 protsendipunkti. Maksumuudatused, sh käibemaksu ja aktsiiside tõus, on rasked, ent vajalikud. „Tänu sellele saame järgmistel aastatel tõsta Eesti kaitsekulutusi, mis on hädavajalik, et meie riik oleks kaitstud, siin oleks turvaline elada ja saaksime pakkuda kindlustunnet Eestisse investeerimisel, mis praeguses majandusolukorras eriti tähtis,“ rõhutas rahandusminister Mark Võrklaev.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960