Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. aprill 2024

Galerii: Ebaveres avati biometaanijaam

Täna avati Ebaveres, Lääne-Virumaal, Eesti kaasaegseim biometaanijaam, mis on võimeline käitlema kuni 130 000 tonni biolagunevaid materjale aastas ja tagama rohkem kui 80 gaasibussi aastased kütusevarud mahus ca 36 000 MWh-i. Bioforce Group investeeris jaama ehitusse ligi 10 miljonit eurot.
Ebaveres avati täna biometaanijaam.
Foto: RASMUS KOOSKORA

Biometaan on keskkonnasõbralik metaanirikas gaasiline kütus, mida toodetakse erinevatest biolagunevatest materjalidest ja see on kasutatav kõikjal, kus tarvitatakse maagaasi.„ Ebavere biometaanijaam suurendab energia varustuskindlust ja aitab kaasa kliimaeesmärkide täitmisele. Orgaaniliste materjalide lagunemisel ja hoiustatavatest loomsetest sõnnikutest eraldub metaangaas otse atmosfääri, kus ta on CO₂-ga võrreldes keskkonnale vähemalt 28 korda ohtlikum kasvuhoonegaas. Seetõttu on oluline need jäätmed tehasesse suunata kus need väärindatakse,“ rääkis Bioforce Group juhatuse esimees Henry Uljas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960