• 28.05.24, 12:03

Swedbank: toidusektor on tasapisi toibumas

Swedbanki värskest tööstusuuringust selgus, et toidutööstus on viimaste aastate ettearvamatust majanduskeskkonnast tasapisi toibumas ning ootab käesolevalt aastalt pigem käibe püsimist ja kasumlikkuse paranemist.
Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt.
  • Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt. Foto: Swedbank
Sarnaselt teiste tööstussektoritega on ka toidutootjate jaoks käesoleva aasta suurimaks riskiks kasvanud konkurentsivõimelise hinna tagamine. „Võrreldes paari aasta taguse ajaga on oluliselt kasvanud sisendite hinnad. Teisalt mõjutavad sektorit erinevad regulatsioonid ja neist tulenevad investeerimisvajadused,“ selgitab Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 17.03.25, 14:40
Kuidas kaitsta oma põldu umbrohtude eest teadlikult ja ennetavalt?
Umbrohtude resistentsuse teemat hakkas Bayer Baltimaades põhjalikumalt uurima aastal 2017 ning sellest alates on analüüsitud 146 proovi, millest 83 protsendil tuvastati resistentsus. Baltikumis on kõige teravam probleem Leedus, kus on resistentsus tuvastatud juba viiel umbrohul. Kasvamas on see mure Lätis ning Bayeri agronoomid Tõnu Kastepõld ja Madis Kaljura nendivad, et valvel tasub olla ka Eestis.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele