Autor: Põllumajandus.ee • 7. juuni 2024

Usbekke jahmatas Eesti lehmade kõrged piima väljalüpsid

Mai lõpus saabus Eestisse Usbekistanis farmerite delegatsioon, et külastada meie tõukarja farme. Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (ETKÜ) juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko ütles, et usbekkide loomaostu huvi on neile heaks indikaatoriks sügisesteks kokkulepeteks.
Kaiu LT külastus.
Foto: Juuli Nemvalts

Esimesel päeval, 22. mail külastati hommikupoole JK Otsa talu Lääne-Virumaal. Peremees Jaanus Kiisk näitas oma kõrge tõuväärtusega karja, mis sai heakskiidu ka külalistelt. Seejärel sõideti Lüganuse valda Ida-Virumaal, et tutvuda Mihkel Olti tegemistega, kes kasvatab kolme ettevõtte all kolm erinevat tõukarja: Struugade Hooldus OÜ limusiini tõukari, angust kasvatatakse FT Eesti OÜ alt ja aktiiveeni-hele Matkafarm OÜ poolt. Kuna Olt on külastanud varasemalt ka Usbekistani farmereid, siis oli äratundmist ja kohtumiselevust palju.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960