Autor: Anneli Haugas, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium • 12. juuni 2024

Kuidas vältida looduslikke taimetoksiine toidus?

Toidu saasteaine on toidus sisalduv aine, mida ei ole sinna lisatud taotluslikult ning mis võib muuta toidu kvaliteeti halvemaks ja olla ohtlik inimeste tervisele. Kuidas levinud taimesaadusi süües olla kindel, et need on ohutud, sellest kirjutab toiduohutuse osakonna nõunik Anneli Haugas.
Ära söö muid kartulitaime osi peale mugulate.
Foto: Unsplash

Looduslikud taimetoksiinid on paljudes taimedes looduslikult esinevad ained, mis on taimele endale kahjutud. Näiteks mõned taimetoksiinid täidavad taimedes kaitserolli putukate, mikroorganismide jm looduslike vaenlaste vastu, kuid toidus saasteainena leidudes võivad kahjustada inimese tervist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960