Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. juuli 2024

Majandustulemused | Scandagra Eesti 2023 – mahud kasvasid, rahastuskulud vähendasid kasumlikkust

Scandagra Eesti teenis 2023. aastal 158 miljoni eurose käibe juures 3,3 miljonit eurot ärikasumit ja 1,7 miljonit eurot puhaskasumit. Mullusega võrreldes ettevõtte müügitulu kahanes 14% hindade languse tõttu, kuigi müügimahud kasvasid. Ärikasumi kasvu juures kahanes puhaskasum 44% suurenenud rahastuskulude tõttu.
Scandagra Eesti tegevjuht Margus Venelaine nentis, et kuigi oldi eelmisel aastal kasumlikud, ei saa tulemust siiski omaniku seisukohast rahuldavaks pidada.
Foto: Scandagra Eesti

Scandagra Eesti põhitegevusalaks on jõusööda tootmine ja müük, taimekasvatuse sisendite, nagu väetised, seemned, taimekaitsevahendid müük, loomafarmitarvikute hulgi- ja jaemüük ning teraviljakaubandus. Nende jaemüügi äriüksus tegeleb väetiste, seemnete, taimekaitsevahendite, söötade ja karjapidamistarvikute müügiga Jüri, Rakvere, Tartu, Viljandi, Võru, Pärnu ja Kuressaare kauplustes ning e-poes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960