“Tunnustatud Eesti toit” ehk Pääsukesemärk on Eesti vanim ja tuntuim toidumärgis, mis antakse tootele, mille põhitooraine on 100% kodumaise päritoluga. Sügisene taotlusvoor on toidutootjate jaoks avatud kuni 25. oktoobrini.

- Veel nädal aega saavad toidutootjad taotleda Pääsukesemärki.
- Foto: Pixabay
Pääsukesemärk antakse tootele, mis toodetakse Eestis, mille põhitooraine on 100% Eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise. „Eesti toit on muutunud tarbija jaoks aina olulisemaks, mistõttu aitab Pääsukesemärk tootel teha ostuotsuseid kiiremini, toetades sellega ka Eesti oma toidutootjaid,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Ants Noot.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Faresin Industries S.p.A., mille peakontor asub Breganzes (VI), projekteerib, toodab ja turustab loomakasvatussektori söödamiksereid ning neile vajalikku ratsioonianalüüsi tarkvara, samuti põllumajandus-, tööstus- ja ehitusrakenduste teleskoopkäitlejaid. Praeguse presidendi Sante Faresini poolt 1973. aastal asutatud ettevõte ühendab tugeva perejuhtimise traditsiooni rahvusvahelise kontserni dünaamilisusega, mis tegutseb ülemaailmselt laialdase tütarettevõtete, edasimüüjate ja edasimüüjate võrgustiku kaudu. 2023. aastal tähistas ettevõte oma 50. juubelit.