Tartumaa Arendusselts andis esmakordselt välja paarikümnele Tartumaa toiduettevõtjale piirkondliku märgise Tartumaine Toit. Märgise eesmärk on tõsta kohalike toidutootjate usaldusväärsust ja nähtavust ning soodustada kohaliku toidu tarbimist.

- Kambja vallast said märgise tuntud juustutootja Andre Farm.
- Foto: Heikki Avent
Septembris toimus esimene Tartumaine Toit märgise taotlusvoor, kuhu laekus 22 taotlust. Toiduettevõtjate taotlusi hindas Tartumaa Arendusseltsi moodustatud viieliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuulusid esmasaaduste kasvatajad, toitlustajad ning teadus- ja arendusorganisatsioonide esindajad. Komisjoniliikmed hindasid kõik laekunud taotlused heaks.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kandideerimise tähtaeg: 11. mai 2025