Tuleva aasta toidupiirkonna tiitlit kannab Tartumaa. Jätkates Tartu 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna pärandit, loob maitsete aasta projekt Tartumaale võimaluse piirkonna tuntust veelgi tõsta ning tugevdada oma positsiooni kulinaaria ning toiduturismi valdkonnas.

- 2025. aasta Eesti toidupiirkond on Tartumaa.
- Foto: Pixabay
„Tartumaal on suurepärane võimalus realiseerida Tartu 2024 kultuuriaastast tekkinud kogemus kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamiseks. Tartumaa maitsete aasta kontseptsioon annab tugeva aluse toidukultuuri edendamiseks piirkonnas,“ ütles Eesti toidupiirkonna valikukomisjoni esimees, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsler Madis Pärtel.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.