• 30.12.24, 09:15

2025. aasta Eesti toidupiirkond on Tartumaa

Tuleva aasta toidupiirkonna tiitlit kannab Tartumaa. Jätkates Tartu 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna pärandit, loob maitsete aasta projekt Tartumaale võimaluse piirkonna tuntust veelgi tõsta ning tugevdada oma positsiooni kulinaaria ning toiduturismi valdkonnas.
2025. aasta Eesti toidupiirkond on Tartumaa.
  • 2025. aasta Eesti toidupiirkond on Tartumaa.
  • Foto: Pixabay
„Tartumaal on suurepärane võimalus realiseerida Tartu 2024 kultuuriaastast tekkinud kogemus kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamiseks. Tartumaa maitsete aasta kontseptsioon annab tugeva aluse toidukultuuri edendamiseks piirkonnas,“ ütles Eesti toidupiirkonna valikukomisjoni esimees, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsler Madis Pärtel.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele