Sel nädalal asub Eesti parima toiduaine konkursi komisjon hindama Eesti väikeettevõtete toidutooteid, et selgitada parimad piirkondade lõikes. Väiketootjate voorus osaleb tänavu 38 kodumaist ettevõtet, kes on konkursile üles seadnud üle 50 uudistoote.

- Fotol 2024. aasta toidukonkursi auhindamine: vasakult Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis, Toiduliidu juht Sirje Potisepp
- Foto: Erlend Staub
2025. aasta konkursil on suurenenud osalejate arv – kui möödunud aastal võistles väikeettevõtete voorus 30 tootjat, siis tänavu kaheksa võrra rohkem. Konkurssi korraldava Toiduliidu juht Sirje Potisepp rõhutab, et kui suurtootjad tagavad Eesti toidujulgeoleku, väärindades suuri koguseid kohalikku toorainet, siis väikeettevõtted hoiavad elus piirkondlikke toidukultuuri eripärasid ja rikastavad meie toidulauda omalt poolt.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.