Sel nädalal asub Eesti parima toiduaine konkursi komisjon hindama Eesti väikeettevõtete toidutooteid, et selgitada parimad piirkondade lõikes. Väiketootjate voorus osaleb tänavu 38 kodumaist ettevõtet, kes on konkursile üles seadnud üle 50 uudistoote.

- Fotol 2024. aasta toidukonkursi auhindamine: vasakult Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis, Toiduliidu juht Sirje Potisepp
- Foto: Erlend Staub
2025. aasta konkursil on suurenenud osalejate arv – kui möödunud aastal võistles väikeettevõtete voorus 30 tootjat, siis tänavu kaheksa võrra rohkem. Konkurssi korraldava Toiduliidu juht Sirje Potisepp rõhutab, et kui suurtootjad tagavad Eesti toidujulgeoleku, väärindades suuri koguseid kohalikku toorainet, siis väikeettevõtted hoiavad elus piirkondlikke toidukultuuri eripärasid ja rikastavad meie toidulauda omalt poolt.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Jälle on üks hooaeg lõppemas ning 2025. aasta saagid on peagi salves. Aasta oli meil taas keeruline, oma jahedate ilmade ja rohkete sademetega, nagu tavaliselt – põllumajanduses ei hakka kunagi igav.