
- Sirje Potisepp ja Rain Kuldjärv.
- Foto: Toiduliit
Eile olid Eesti parima toiduaine konkursil hindamisel kodumaiste väikeettevõtete toidutooted. Enam kui 50 toote seast selgitati parimad nelja erineva piirkonna lõikes. Konkursitoodetest peegeldub väiketootjate ekspordiusk, suund tervislikkusele, maailmatrendide järgimine ja toodete kõrge kvaliteet.
Hindamiskomisjoni esimees Rain Kuldjärv toob välja, et traditsiooniliste maitsete kõrval olid tänavusel konkursil ülekaalus trendikad tooted, mis järgivad maailmas valitsevaid toidutrende. „Näiteks peegeldavad rahvusvahelist suundumust populaarsed Aasia maitsed ja funktsionaalsus ehk tähelepanu tervise ja heaolu toetamisele,“ märgib Kuldjärv.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Toiduliidu eestvedamisel valitakse tänavu taas Eesti parimat toiduainet. Populaarsele konkursile on 67 kodumaist tootjat esitanud 155 toodet, mille seast selguvad kategooriate võitjad sel nädalal.
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.