Kolmapäeval, 21. mail toimus Estonia teatri Valges saalis Eesti tuntuima toidumärgise – Pääsukesemärgi – 25. juubeli pidulik vastuvõtt, kus tähistati veerandsada aastat kodumaise toidu esiletõstmist ning tunnustati 19 toodet ja nende tootjaid, kellele anti üle õigus kanda Pääsukesemärki.

- Pääsukesemärk tähistas 25. juubelit. Fotol EPKK tiim.
- Foto: Kalev Lilleorg
Estonia teatri Valge saal täitus 21. mail piduliku meeleoluga, kui tähistati Pääsukesemärgi 25. juubelit - märki, mis on saanud sümboliks Eesti puhtale toidule, usaldusele ja koostööle. Pidulikul sündmusel tõsteti esile Eesti toidukultuuri väärtused, kohaliku tooraine olulisus ning nende inimeste panus, kes seisavad kodumaise ja kvaliteetse toidutootmise eest.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.