• 27.08.25, 12:55

Eesti põllumajanduse tulevik sõltub kodumaisest töötlemisest

Eesti Maaülikooli teadlaste raport rõhutab, et Eesti toidujulgeoleku alus on kodumaine tootmis- ja töötlemisvõimekus. Uuring kinnitab, et meie tugevused on teraviljakasvatus ja piimatootmine, kuid liha- ja köögiviljasektor sõltuvad jätkuvalt impordist. Edu võti peitub toorme väärindamises ja ringbiomajanduse laiemas rakendamises.
Eesti põllumajanduse tugevus on teraviljas ja piimas, kuid edu toob kodumaine töötlemine. Ilma selleta jääme sõltuma impordist.
  • Eesti põllumajanduse tugevus on teraviljas ja piimas, kuid edu toob kodumaine töötlemine. Ilma selleta jääme sõltuma impordist.
  • Foto: Unsplash
Eesti Maaülikooli ulatuslik uuring, mille tellis Arenguseire Keskus, annab põhjaliku ülevaate põllumajanduse tootlikkusest ja jätkusuutlikkusest. Raporti koostamise juht, maamajanduse ökonoomika tenuuriprofessor Rando Värnik toonitab, et Eesti suudab katta oma vajaduse teravilja- ja piimatoodete osas, kuid liha ja aedviljade puhul on sõltuvus impordist märkimisväärne.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele