Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. juuli 2023

Riho Terras: looduse taastamise määrus kahjustab toidujulgeolekut

Kolmapäeval, 12. juulil oli Euroopa Parlamendis hääletusel looduse taastamise määrus. Euroopa Parlamendi liikme Riho Terrase sõnul ohustavad plaanitavad muudatused toidujulgeolekut ja ettevõtluskeskkonda.
Riho Terrase sõnul ohustavad plaanitavad muudatused toidujulgeolekut ja ettevõtluskeskkonda.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Terras meenutas, et Euroopa Komisjoni algatus on maha hääletatud kolmes Euroopa Parlamendi komisjons. „Tänane plaan vähendab oluliselt põllumajanduses kasutuses olevat maa-ala ning sisuliselt üritatakse meid viia ajas 70 aastat tagasi. See tähendab töökohtade kaotust paljudele inimestele, kes tegutsevad põllumajandus- ja metsandussektoris, mis vähendab tootmist ja ohustab Euroopa Liidu toidujulgeolekut. Need on peamised põhjused, miks Euroopa Komisjoni algatus on korduvalt komisjonides tagasi lükatud,“ rääkis ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960