Autor: Raul Eamets, Bigbank peaökonomist • 22. mai 2024

Raul Eamets: Põllumajandus ei tasu ennast ära

Mahetootmisega tegeletakse veel ainul selle pärast, et seda on odavam teha, raha ei kulu väetistele. Teine mahetootmise ja tegelikult terve põllumajandusliku tootmise probleem on toidutööstuse popsimõtlemine, kirjutab Bigbanki peaökonomist Raul Eamets.
Bigbanki peaökonomist Raul Eamets.
Foto: Andras Kralla

Äsja avaldatud mahepõllumajanduse andmetest nähtub, et kogu haritavast põllumajanduse maast 22,8% kasutab mahepõllundus. Strateegiline eesmärk on saavutada 25%, aga tundub, et sellest eesmärgist eelmine aasta pigem kaugeneti, sest haritav maa vähenes 2,5% ning lõpetas 78 mahetootjat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960