Autor: Äripäev • 18. veebruar 2019

PRFoodsi käive vähenes jaanuaris

PRFoodsi juht Indrek Kasela aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul, mis kinnitas Soome kalakontserni Trio Tradingu ostu.
Autor: Andras Kralla
PRFoodsi 2019. aasta jaanuari auditeerimata konsolideeritud käive oli 5,9 miljonit eurot, 1,7 miljonit eurot vähem, kui 2018. aasta jaanuaris, teatas ettevõte.

Ettevõtte teatel ilmestab käibe vähenemine kala ja kalafilee tooterühmas grupi otsust loobuda kala vahendustegevusest ning suurendada töödeldud kalatoodete müüki. Kala ja kalafilee tooterühma osakaal on aastataguse perioodiga võrreldes vähenenud 13,3 protsendipunkti, samas kuum- ja külmsuitsutatud ning muude kalatoodete osakaal on võrreldes eelmise aasta jaanuariga tõusnud kokku 14,3 protsendipunkti, andis PRFoods teada.

Müügikäibe ja müüdud koguse kahanemine tulenes juba varasemates teadetes välja toodud grupi Soome harus tehtud ümberkorraldustest. Trio Trading Ab Oy loobumine lõhe vahendusmüügist tõi kaasa käibe vähenemise summas 1,8 miljonit eurot, võrreldes 2018. aasta jaanuari numbritega. Grupi Inglismaa ettevõtete käive vähenes 0,2 miljonit. Grupi ühinemiseelsete ettevõtete, s.o Heimon Kala Oy, Överumans Fisk AB, Vettel OÜ ja GourmetHouse OÜ käive suurenes 0,4 miljonit eurot.

Uue suuna kinnistumist näitab ka käibe jaotus kliendirühmade lõikes – hulgimüügi käive on vähenenud ning müük jaekettidele ja HoReCa sektorile suurenenud. Hulgimüügi osakaal käibest on võrreldes aastatagusega vähenenud 19,3 protsendipunkti, kui jaekettide ja HoReCa sektori müügi osakaal on samal ajal kokku kasvanud 20,2 protsendipunkti.

Kolme suurima sihtturu ehk Soome, Eesti ja Suurbritannia käive oli 2019. aasta jaanuaris kokku 5,6 miljonit eurot ning see moodustas 93,9% kogukäibest.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751