Autorid: investor Toomas, Põllumajandus.ee • 25. juuni 2021

Norra roosa kala sektor terveneb pandeemiast

Lerøy Seafood on laienemas jõudsalt ning kasvav lõhe hind parandab ettevõtte tulemusi.
Foto: Reuters/Scanpix
Norra lõhekasvataja Måsøval lennukas börsidebüüt läinud nädalal andis mulle tõuke kalasektorile veidi pikemalt peale vaadata – kuidas pandeemiast on toibutud ja millised on väljavaated.

Norra kalakasvatajal Lerøy Seafood on mu portfellis kaalukas positsioon. Viimati kirjutasin aktsiast pikemalt läinud kriisiaastast kokkuvõtet tehes. Kriisiaastal tuldi toime kardetust paremini ja nii tuli ka dividend jälle kopsakam. Sel aastal on Lerøy aktsia Norra suurematest kalatootjatest aasta algusest kõige kiiremini tõusnud ning on jätkuvalt üks analüütikute eelistusi selles sektoris. Tuuakse välja, et viimaste aastate investeeringud väärtusahelas võimaldavad teenida rohkem tulu ja kasvatada kasumimarginaale.

Pikemalt saad lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960