Autor: Juuli Nemvalts • 8. november 2022

Viljamüügis sõltub palju ajastusest

Viljamüügi strateegia tuleb eelnevalt paika panna. Kõige kahjulikum on müüa vilja sundseisus, kui tuleb maksta kiire arve, aga raha pole piisavalt. Kuigi viljabörsi hinnad on kättesaadavad kõigile, ei jälgi paljud põllumehed hindasid igapäevaselt ja ka eelnevat müügistrateegiat ei ole.
Põllumeeste ühistu KEVILI saakide müügijuht Janno Toomet (paremal) ja Scandagra ostujuht Urbo Vilibert on seda meelt, et müügistrateegiast kinni pidamine aitab hoiduda emotsioonidest mõjutatud müügiotsuste eest.
Foto: Juuli Nemvalts

Vilja kokkuostajad on seda meelt, et vaistu või kõhutunde pealt tegutsemine võib valusalt kätte maksta. Seda ilmestas kujukalt selle suve juhtum, kus oodati langevate viljahindade tõusu nii kangekaelselt, et oodatud 50 euro hinnavõidu asemel kaotati hoopis mitusada eurot tonni pealt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960