Autor: Eliisa Matsalu • 3. august 2023

Kliimaseadus pulkadeks: kes ettevõtjatest saab riigilt suuna, kes käsulaua?

Üsna pea kirjutamisele mineva kliimaseadusega püütakse anda erinevatele valdkondadele ette kliimaeesmärgid. Kliimaministeeriumi kantsler Keit Kasemets selgitas saates „Poliitikute töölaud“, keda seadus enim mõjutama hakkab ja kuidas.
Kliimaministri kantsleri Keit Kasemetsa sõnul peaks kliimaseadus ettevõtjatele ette andma raamid ja sihid.
Foto: Siim Lõvi/ERR/Scanpix

Kasemets selgitas, et kliimaseadusega ei ole plaani hakata kedagi keelama, piirama või sundima tegevust lõpetama, vaid andma lihtsalt ette eesmärgid, mille poole püüelda. „Kindlasti ei soovi me ettevõtete käitumist väga reguleerima hakata,“ märkis kantsler.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960