Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 4. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Võru Hallide teraskonstruktsioone iseloomustab pikaajaline kogemus ja kvaliteet

Võru Hallid aitab klienti projektist lõpplahenduseni.

AS Võru Hallid loodi erakapitalil 1995. aastal. Septembris täitub firmal 20 tegevusaastat. Eelmiste õigusjärglaste kaudu aastasse 1986 ulatuva ajalooga ettevõtte põhitegevusaladeks on ehituslike metallkonstruktsioonide valmistamine ja paigaldamine ning moodulhoonete ja tehnoloogiliste seadmete konteinerite tootmine.

Väikeettevõttena teeb Võru Hallid alltöövõttu ehitus- ja teistele firmadele. Suurem osa Võru Hallide tellijatest on kodumaised, valdavalt Lõuna-Eestist, aga häid partnereid on üle Eesti. Lisaks on töid tehtud Soome, Lätti ning Venemaale.

Läbi aastate suurimate töödena võib välja tuua näiteks Võru Spordihalli ja Maksimarketi, Tartus asuva Aura Veekeskuse ja Lõunakeskuse esimese hoone, Rakvere Põhjakeskuse I, II ja III etapi ning Pärnu Bauhofi kaupluse teraskonstruktsioonid. Möödunud aasta suurim objekt oli Osulas graanulitehase erinevate tootmishoonete teraskonstruktsioonid. 2015.a. huvitavaim objekt on Väikemetsa talu teraviljakuivati.

Nende aastate jooksul on olnud hoogsamaid ja raskemaid aegu.  2008-2009, mil ettevõte oli majandussurutiste tõttu sunnitud vähendama tootmismahtu, mõisteti, et firma võtmesõnaks on kvaliteet ja panustati oskustööjõu koolitamisele.  2015.a. sai ettevõtte toodang CE-sertifikaadid  vastavalt standarditele EN ISO 3834-2, EN 1090-1 ja 1090-2.

”See  annab meile võimaluse lisaks kohalikul turul vastutusrikaste objektide hangetel osalemisele pakkuda toodangut ka Euroopa turule, kuid seab meie tootmisprotsessile kõrgemad nõudmised.  Hoiame kvaliteedi ühtlasena ega tee järelandmisi väiksemate tellimuste puhul. Täna oleme  taas kasvatamas tootmismahtu ning loomas uusi töökohti,” ütles Võru Hallid juhataja Eimar Hallop.

Võru Hallid aitab klienti projektist lõpplahenduseni

”Oma kaubamärgiks peame ühest küljest paindlikku suhtumist klienti. Kui klient tuleb meie juurde kindla sooviga, kuid tal puudub projekt, siis ei saadeta teda kunagi tagasi, vaid aitame alates projektist kuni lõpplahenduseni,” räägib Hallop. ”Lisaks oleme suutnud ka tähtaegadest kinni pidada. Meie keevitajatel on eurosertifikaadid ning vastavalt heale ehitustavale anname oma töödele garantii, kuna meie tööjõud on stabiilne ja kvaliteetne.”

2013. aastal oli ettevõtte käive 672 000 eurot, 2014. aastal 845 000 eurot. Täna on suund jätkata tootmismahu kasvatamist ning tagada ettevõttele ja töötajatele stabiilsus, mille tulemusena suureneb töötajate motiveeritus ja paraneb ettevõttesisene organiseeritus. Palju on Võru Hallide juhtkond pööranud rõhku ettevõtte tutvustamisele ja potentsiaalsete klientide teadvustamisele pakutavatest teenustest ja kvaliteedist.

Ettevõttes töötab alaliselt veerandsada inimest, kellele lisanduvad hooajati Võrumaa Kutsehariduskeskuse praktikandid. ”Kasutame meelsasti ka kutsehariduskeskuse pakutavaid täiendkoolitusi. Investeerime jätkuvalt töötajate tervishoidu ja olmetingimustesse ning motiveerime töötajaid firmaüritustega,” loetleb Hallop, nentides, et ääremaal on tegelikult raske leida kvalifitseeritud tööjõudu, sest paljud töötajad on läinud välismaale, kus pakutakse paremaid palgatingimusi, millega Lõuna-Eesti firmadel on raske võistelda. Kasutatud on Töötukassa abiprogrammi, mis võimaldab tööjõukulusid optimeerida.

Võru Hallid on olnud aastaid Eesti Kaubandus-Tööstuskoja liige, mis on ettevõtte jaoks oluline, sest just nii jõuavad ettevõtjate probleemid kõige paremini seadusandjateni. Samuti võimaldab Kaubandus-Tööstuskojas osalemine saada autentset juriidilist abi.

Üldise hinnatõusu kiuste tuleb konkurentsis püsida

Ettevõtte algusaastatel oli metallkonstruktsioonide turg stabiilne – turule olid saabunud mobiilside teenuseid pakkuvad firmad ja Võru Hallid oli põhiline seadmete konteinerite pakkuja. Tänane turg on Hallopi hinnangul palju pingelisem.

”Eriti raske on alltöövõtjate staatus, kes peavad arvestama ühest küljest ehitusseadusest tulenevate nõudmistega, et garanteerida parim töötulemus ja teisest küljest suurematel objektidel tihti vaid teistest alltöövõtjatest tingitud takistustega, et täita tellija nõudmisi. Lahenduste leidmisel tuleb olla paindlik,” selgitab ta.

Hallop märgib, et konkurents tiheneb ka seetõttu, et turule tuleb pidevalt uusi tegijaid. Selleks, et turul püsida, peame arvestama optimaalsete tööjõukulude ja konkurentsivõimelise väljamüügihinnaga.

2010.a. Eesti parimaks taluks pärjatud Väikemetsa talu peremees Taavi Serv: "Olen Võru Hallide tehtud töö kvaliteedi ja koostööpartneriga väga rahul. Kõik klappis idee paberi peale panekust kuni kuivati valmimiseni. Sinna vahele mahtusid mitmed tööde käigus vajalikuks osutunud muudatused ja paindlikud lahendused." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Küsi lisa:

AS Võru HallidPikk tn. 21, Võru 65604Tel.: +372 78 30 720E-post: [email protected]

www.hallid.ee

Autor: põllumajandus. ee

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616