Autor: Põllumajandus.ee • 10. veebruar 2020

Albiti kaasabil saadi igati korralikke saake ja tulu

Hea meel on Teile edastada Eesti Taimekasvatuse Instituudi (ETKI) 2019. aasta teravilja katsete tulemused, kus on puhtimisel ja lehestiku pritsimisel kasutatud taimekasvatusvahendit Albit.
Albiti abil on võimalik saada suuri saake.
Foto: Pixabay

Tabelis on punasena märgitud Albiti kasutamise tulemused. Need näitavad Albiti kaasabil saadud igati korralikke saake ja tulu. Juhin tähelepanu ka 2019. aasta Viljelusvõistluse tulemustele, kus talinisu ’Skagen’ kasvatamisel sai parima kasumlikkuse tulemuse Kalle Kits Mudasilla Talust, kes on juba aastaid Albitit kasutanud.

ETKI katse: talinisu ’Kallas’.
Foto: ETKI

Äsja toimus Prahas rahvusvaheline seminar Albiti kasutamise teemal. Lõunapoolsete riikide esindajad soovitavad kasutada Albitit teravilja võrsumisfaasis BBCH 33‒35. Head tulemused saavutati selles faasis pritsimisega, kui Albitit kasutati üks kord kulunormiga 90 ml/ha. Saagikus suurenes ca 30%. Teravilja puhtimiseks soovitatakse kasutada kulunormi Albit 100 ml/tonni seemnetele. Nagu meie katseprotokoll näitab siis on see tõesti efektiivne.

Ka suvinisu ’Uffo’ (külv 24.4.2019) ETKI katses toimis Albit väga hästi.

ETKI katse: suvinisu ’Uffo’.
Foto: ETKI

Samuti saadi ETKIs hea tulemus oder ’Anni’ katsetes (külv 24.4. 2019).

ETKI katse: oder 'Anni'
Foto: ETKI

Sellest aastast turustame Albiti täiustatud toodet Albit Plus ‒ seda on rikastatud paljude vajalike aminohapetega. Uue toote hind jääb Albitiga samaks. Hektari kulu ühe pritsimise korra kohta ca 4 eurot. Kasumlikusse taset vaadates on ju igati tasuv kulutus.

Albit Plus aktiveerib ja võimendab taime loomulikke omadusi mitmekordistades nende võimeid ‒ suurendab immuunsust haiguste vastu, tõstab klorofülli taset lehtedes, aitab kaasa juurestiku arengule ja toitainete omastamisele jne.

Läbi aastate on Albiti katsetes kasutatud ka YARA väetiseid, mida põllumehed väga headeks peavad. Albit Plus on mõeldud kasutamiseks koos taimekaitsevahenditega ega ole mõjutatav keemiliste ainete poolt nagu seda on elusatel bakteritel põhinevad tooted. Mulla töötlemisel Albit Plus toimeainega on võimalik suureneda kasulike bakterite hulka pinnases kuni 150%. Kui tavaliselt on põllu ühel hektaril ca 3 tonni kasulikke baktereid, siis kujutage ette kui see kogus kahekordistub ja seetõttu mulla kvaliteet paraneb. Erinevate bakterite tegevuse elavnemise tulemusel fikseeritakse rohkem lämmastikku, aktiveerub toitainete ettevalmistus taimedele jne. Nagu teame sõltub taime elutegevuse edukus olulisel määral mulla bakteriaalsest kooslusest ja rikkalikusest ja seda mõjutab positiivselt Albit Plus’i toimeaine.

Albit Plusi turustame 1 liitristes pudelites.

Loe lisaks Albitist SIIT.

Kui tekib küsimusi, siis küsige julgelt.

Arvi Villemson, Eharik OÜ, tel. +372 516 4640

Foto: Eharik OÜ
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960