Autor: Põllumajandus.ee • 16. aprill 2020

Eestisse on saabunud esimesed John Deere 6M-seeria uuenenud traktorid

John Deere on välja töötanud täiesti uue 6M-seeria traktorivaliku, millel on kõrgemad jõudluse, juhitavuse, nähtavuse ja mugavuse standardid.
Eestisse on saabunud esimesed John Deere 6M-seeria uuenenud traktorid.
Foto: Wihuri Agri

Uued mudelid asendavad varasemat 6M, 6MC ja 6RC seeriat ning pakuvad võimalust valida 10 erineva võimsusega mudeli hulgast omale sobivaim. Laias mudelivalikus on 4 erineva teljevahega saadaval neljasilindrilised või kuuesilindrilised 6M mudelid. See on kompaktsem 6M-seeria traktor, kui John Deere on varem pakkunud. Tänu madalale kapoti konstruktsioonile on masina esiosa selgelt nähtav. Lisaks tagab kabiini panoraamaken laadimisel või kinnistes ruumides töötamiseks täieliku nähtavuse.

Uus 6M parem nähtavus. Vaata videot SIIT.

Suurepärane manööverdus- ja kandevõime

Parem manööverdusvõime on lühikese teljevahe tulemus, mis võimaldab uutel neljasilindrilistel mudelitel ümber pöörata vaid 4,35 m pöörderaadiusel. Vaatamata uuenenud, kergekaalulisele disainile on nende täisraamiga traktorite maksimaalne lubatud brutomass 10,45 tonni, mis tähendab selle klassi maksimaalset kandevõimet kuni 4,7 tonni.

Uus 6M suurepärane manööverdusvõime. Vaata videot SIIT.

Uus 6M enneolematu kandevõime. Vaata videot SIIT.

Mugav, uuenenud kabiin

Kõigil uutel 6M-seeria traktoritel on uus disainitud kabiin, mis on märkimisväärselt heledama ja moodsama väljanägemisega ning on erakordselt vaikne. Loodud on uus parempoolne juhtkonsool ja kompaktne CommandArmTM käetoekonsool, mis ühilduvad suurepäraselt nurgapostis paikneva infoekraaniga. Tulemuseks on uus tase kasutusmugavuses ja parem nähtavus tänu suurenenud klaasipinnale.

Mugav ja stabiilne töökoht

John Deere tuntud täisraamikontseptsioon on tugev selgroog kogu masinale, mis peab vastu suurtele koormustele ja löökidele, mis võivad masinale edasi kanduda ratastelt, rasketelt haakeseadmetelt või esilaadurilt. Juhi mugavust suurendavad ka kabiini mehaaniline vedrustus ja kolmekordse vedrustusega esisild TLS ning öötöö täiuslikuks valgustamiseks 360° LED-valgustus (saadaval valikvarustusena).

Jõulised mootorid

6M seerial kasutatavate 4.5l, 4-silindriliste ja 6.8l, 6-silindriliste mootoritega on kogu traktoril vajaminev võimsus tagatud väiksema kütusekuluga. Mõlemad mootorid vastavad Stage V – viienda saastenormide etapi nõuetele. 6-silindrilisel mootoril on pikendatud hooldusvälp kuni 750 töötundi, kui kasutate John Deere Plus50 II mootoriõli.

6-silindrilise mootori suurem jõudlus on saavutatud HPCR (High Pressure Common Rail) tehnoloogia abil, kus surve on kuni 2500 bari. PVS mootor 6155M, 6175M ja 6195M mudelitel on varustatud muutuva geomeetriaga turbolaaduriga (VGT), mis suurendab jõudlust ja efektiivsust kogu mootori jõudluskõvera ulatuses.

Kolm käigukasti valikut

Uues 6M seerias pakutakse kolme erinevat käigukasti valikut. PowrQuad ja AutoQuad on neljaastmelised jõuülekande käigukastid, CommandQuad Plus pakub täisautomaatse käigu ja käiguvahetuse ilma sidurit kasutamata. Tänu EcoShiftile saavutatakse maksimaalne kiirus 40 km/h vähendatud mootori pöörlemiskiirusel 1590 p/min. Lisaks on CommandQuadi käigukastil AutoClutch funktsioon, mis tähendab, et operaator saab traktori lihtsalt piduripedaali abil mugavalt peatada ja taaskäivitada – see on mugav siis, kui teed tööd, mis vajab pidevat peatumist.

Kütuseefektiivsus ja masina jõudlus – uuenenud hüdraulika

Lihtsasti nurgaposti näidikult juhitav surve- ja voolukompensatsiooniga (PFC) hüdrosüsteemi tootlikkus on kuni 114 l/min. Süsteemil on automaatne valmisoleku režiim, mida kasutatakse juhuks kui täit hüdraulikavõimsust ei ole tarvis. See suurendab kütuseefektiivsust, haakeseadme jõudlust ning roolimise tundlikkust. Töödeks, kus hüdraulikavõimsust tarvis ei ole, on valikvarustusena saadaval ka väiksem survekompensatsiooniga (PC) 80 l/min hüdrosüsteem. Saadaval on kuni neli mehaanilist või elektrilist hüdroväljavõtet, mille voolukiirust saab reguleerida nurgaposti näidikult.

FarmSight teenusepaketid

Uusimate AMS- ja FarmSight-teenusepakettide hulka kuulub JDLinki telemaatika, mida saab tehasest tellida viieks aastaks tasuta. Traktori saab varustada satelliidi vastuvõtjaga StarFire 6000 ja puutetundlike ekraanidega 4240 või 4640. Sõltuvalt AutoTrac automaatjuhtimise vajaliku täpsuse tasemest on saadaval nii SF3 ja RTK signaalid kui ka tasuta SF1 võimalus.

Lisainfot jagab John Deere-i ametlik edasimüüja Eestis – Wihuri Agri.

John Deere-i ametlik edasimüüja Eestis.
Foto: Wihuri Agri
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960