Autor: Põllumajandus.ee • 30. aprill 2020

SEKATOR – tõhus lahendus teraviljapõldude umbrohutõrjeks, ka keerulistes oludes

Herbitsiid Sekator on efektiivne tõrjelahendus teraviljapõldudel levinud enamike laialeheliste umbrohtude vastu ning seda isegi olukorras, kus umbrohutõrje on hilinenud ja umbrohud on kasvanud suureks. Herbitsiid Sekator on tõhus ka suhteliselt madalatel temperatuuridel ning omab mõju juba ööpäevase temperatuuri +5°C juures.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Tänavune kevad on põldudel kõikideks pritsimistöödeks jahedate ilmade ja öökülmaohu tõttu seni olnud keeruline ning seetõttu võib umbrohutõrje taliviljapõldudel hilineda. Umbrohud kasvavad aga ka suhteliselt jahedates tingimustes ning võib tekkida oht, et mõned umbrohud, näiteks roomav madar ehk virn, kasvab väga suureks. Sekator´i eelisteks on tõhus mõju ülekasvanud umbrohtudele ning teravilja seisukohalt on pritsimisaken lai - Sekator´i on võimalik pritsida kuni teravilja lipulehe ilmumiseni kartmata, et pritsimine võiks kuidagi kahjustada teraviljataimi.

Sekator imendub umbrohu taimedesse peamiselt lehtede kaudu ja levib kiiresti kogu taimesse. Toimeained hävitavad taimede kasvukuhiku, põhjustades umbrohtude kasvu ja arengu seisaku. Toime ilmneb 7 - 10 päeva jooksul taimede kolletumise ja närbumisena. Jaheda ilma korral võib nähtava mõju tekkimine võtta kauem aega, sest taimemahlade liikumine umbrohutaimedes on aeglasem, kuid siiski saab pärast Sekator´i pritsimist olla kindel, et umbrohtude kasv on peatunud ning nad ei ole enam teraviljale konkurendiks.

Sekator on tõhus ja turvaline lahendus umbrohutõrjel, tagades parema tulemuse ka umbrohutõrjeks probleemsetes tingimustes ning tõrjudes efektiivselt raskestikontrollitavaid umbrohtusid, näiteks virn, vesihein, iminõges, valge hanemalts, kesalill, konnatatar, põldohakas, mailased, kare kõrvik, raps umbrohuna, põldsinep, linnu- ja kirburohud, põld-litterhein ja teised.

Sekator sobib kasutamiseks kõikidel taliteravilja põldudel, soovitame parima tulemuse saavutamiseks kasutada kulunormi 0,15 l/ha.

Vihmakindlus saabub 2 tundi pärast pritsimislahuse kuivamist lehtedel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960