Autor: Põllumajandus.ee • 29. juuni 2020

Väderstad esitleb uut piiotsa rasketel savimuldadel töötamiseks

Väderstad tutvustab uut Marathon 15/25 piiotsa, mis tagab õige töösügavuse hoidmise raskematel savimuldadel. Koos laiema Marathon 25/35 piiotsaga on piikultivaatoritele mõeldud Marathon toodete perekond nüüd terviklik.
Väderstad esitleb uut piiotsa rasketel savimuldadel töötamiseks.
Foto: Väderstad

15/25 piiots on spetsiifiline täiendus 2018. aastal tutvustatud Marathon 25/35 piiotsa lahendusele. „Ärge laske end petta väiksemast suurusest, tegemist on äärmiselt vastupidava piiotsaga. Selle kitsas alaosa teravikus on vaid 15 millimeetrit, mis tähendab, et piiots suudab säilitada töösügavust ka rasketel savimuldadel ning sel on veelgi suurem pinnasesse tungimise võime kui Marathon 25/35-l," ütles Väderstadi kontseptsiooniarendaja Magnus Samuelsson.

15/25 piiots on pikkupidi reguleeritav, igat üksikut piiotsa saab asetada viide erinevasse asendisse, mis võimaldab kindlaid piiotsi näiteks traktorijälgedes sobivamale töösügavusele seadistada.

Nagu kõik Marathon tooted, on ka see piiots valmistatud volframkarbiidist, mis on eriti tugev ja vastupidav materjal. Et saavutada üht vastupidavamat materjali turul, segatakse volframkarbiid tootmise ajal väga kõrgetel temperatuuridel koobalti või nikliga. Seetõttu peab Marathon piiots võrreldes tavaliste piiotstega kuni 10 korda kauem vastu.

Uus piiots on valmistatud volframkarbiidist, mis on eriti tugev ja vastupidav materjal.
Foto: Väderstad

„Väderstadi Maratoni piiotstega varustatud masina puhul on tagatud töösügavuse säilimine kogu tööaja jooksul. See on äärmiselt oluline, kuna töösügavuse kõikumine mõjutab otseselt külvitulemusi ja seega ka taimede tärkamist. See tähendab, et näiteks 4 cm-l töösügavusel mõjutab iga sentimeeter kõrvalekallet saagikust. Seetõttu ei tohiks täpsuse säilitamist töösügavuses alahinnata,” räägib Samuelsson.

Marathon 15/25 piiots on saadaval 1. juunist 2020 Väderstadi kultivaatoritele NZ Mounted ja NZ Aggressive. Lisaks on see saadaval Concorde`le.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960