Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 9. september 2020

Metsa- ja põllumaa müüki ei häiri hüpoteek ega kinnistul asuvad hooned

Metsa- ja põllumaa müüki ei häiri hüpoteek ega kinnistul asuvad hooned.
Foto: Wide Forest OÜ
Metsa- ja põllumaa müügil ei ole takistuseks hüpoteek ega looduskaitselised piirangud, samuti võivad kinnistul olla peal hooned või see osaliselt erineva kasutusotstarbega. Ja omanikul on soov müüa kinnistust ainult konkreetne osa, leiab hea partner ka siis lahenduse, ütleb metsa- ja põllukinnistute ning raieõiguse ostuga tegeleva Wide Forest OÜ juhatuse liige Marko Heinmets.

„Esialgse hinnangu teeme enamasti olemasolevate inventeerimisandmete, kaardimaterjalide ning omanikult saadud informatsiooni põhjal. Seega tuleb igasugune lisateave kinnistu kohta kasuks. Lõpliku pakkumise koostamiseks käib meie ettevõtte spetsialist kinnistul kohapeal ning teostab välitööd, et anda hinnang tegelikule olukorrale metsas või põllul,” selgitab Heinmets. Vajadusel on Wide Forest OÜ valmis enda kanda võtma mõõdistustööde organiseerimise ja kulud.

Põllumaa hind määratakse vastavalt selle kasutusvõimalustele ja asukohale. Väga oluline on hinnapakkumise tegemisel, kas tegemist on püsirohumaaga või on tegemist põllukultuuridega.

Tööprotsess metsa/põllukinnistu ostu puhul:

1. Vaatame üle müügisoovi ja võtame ühendust.

2. Arvutame kaardimaterjalide järgi esmase hinna suurusjärgu ning anname sellest kliendile teada.

3. Käime kinnistul kohapeal, teostame välitööd ning esitame lõpliku hinnapakkumise.

4. Vormistame notariaalse ostu-müügi tehingu.

Raieõiguse müügi puhul

Raieõiguse võõrandamisel müüakse vaid metsamajandamise õigus, maa jääb omaniku omandisse. Heinmetsa sõnul on see kõige levinum ja mugavam metsamajandamise viis, kui on soov maaressurss alles jätta.

„Teie eest korraldatakse raietööd ja realiseeritakse puit ning kogu ostusumma tasutakse täies ulatuses juba enne kõikide tööde algust,” kinnitab ta.

Hinnapakkumise tegemisel tuleb kasuks, kui on olemas Keskkonnaameti poolt kinnitatud metsateatis. Juhul kui metsateatist veel ei ole, saavad Wide Forest OÜ spetsialistid sellega abistada. „Maaomanikul on alati võimalus koos meie inimestega metsas käia, et ühiselt raieplaan kavandada. Teiseks võimaluseks on müüa raieõigus notariaalse kasutusvaldusena, sellisel juhul ei pea maaomanik ise metsateatisega tegelema,” selgitab Heinmets.

Wide Forest OÜ näol on tegemist professionaalse, kogenud ning turvalise koostööpartneriga. Metsade majandamisel lähtutakse seadustest ja ekspertide koostatud metsamajandamiskavadest, samuti keskkonnasäästlikkusest. Ettevõtte eesmärgiks on pakkuda jätkusuutlikku metsamajandamist ja seeläbi tagada klientide rahulolu. Wide Forest OÜ klientide sõnul on neil Eestis parim metsa ja põllumaa hind.

Küsige julgelt, kui vajate professionaalset metsandus- ja/või põllundusalast nõu. Võite olla kindel, et ükski küsimus ei jää vastuseta! Kindlasti vaadatakse üle ja antakse tagasiside kõigile müügisoovidele. Üheskoos leiame parima lahenduse ja teeme Teile sobiliku pakkumise!

Helistage telefonidel +372 5300 7070 või e-kirjutage [email protected].

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960