Autor: Põllumajandus.ee • 13. november 2020

Lentagrani võib nüüd hernel kasutada

Selle suve alguses sai Lentagran endale registris laienduse, nimelt saab nüüd köögiviljakasvatajate seas hästi tuntud toodet kasutada ka hernel.
Pildil olevad hernetaimed ja umbrohud on pritsimiseks sobiva suurusega. Väga oluline on jälgida, et umbrohud ei kasvaks liiga suureks enne pritsimist.
Foto: Nordisk Alkali

Lentagran töötab hästi või suurepäraselt valge hanemaltsa, kõrvikuliste, iminõgese ja virna suhtes. Seega on Lentagran hernepõllu umbrohust puhtaks saamisel suurepärane abimees. Lisaks on Lentagranil väga hea toime raskesti tõrjutava musta maavitsa suhtes, mis on sageli põldudel probleemiks ning oma põldudel on seda Lentagraniga herne seest väga mõistlik välja tõrjuda.

Lentagranil on kontaktne toime, ehk pritsimise ajaks peavad umbrohud olema tärganud ning seetõttu sobib Lentagrani kasutada ka muldadel, mis on huumusrikkad. Lentagran töötab kõige paremini siis, kui umbrohud on väikesed ja heas kasvujõus. Lentagrani suhtes tundlikke liike saab tõrjuda kuni nelja pärislehe faasini, kuid pigem minna pritsima 1-2 pärislehe faasis. Parim tulemus saavutatakse, kui pritsimise ajal on taimik kuiv ning temperatuur üle 10 kraadi. Parim aeg pritsimiseks on hommikul, kuna päevavalgus suurendab Lentagrani toimet.

Toode on pakendatud vees lahustuvasse läbipaistvasse kotti, mis laguneb pritsipaagis veega kokku puutumisel. Kott lahustub kõige paremini siis, kui pritsimiseks kasutatav vesi on vähemalt 15-20° C ja tootepakend on 15° C.

Lentagrani võib nüüd hernel kasutada (rohelisena/täisküpsena koristatav)

Hernel kasutamiseks on registreeritud ühekordne pritsimine kultuuri kolme kuni kuue pärislehe faasis (BBCH 13-16) kulunormiga 0,75-1,0 kg/ha. Kahekordse pritsimise korral pritsida ühe kuni kuue lehe faasis (BBCH 11-16) 2x0,5 kg/ha. Kahe pritsimise vahel peab olema 7-10 päeva.

Soovituslik on kasutada Lentagrani paagisegus mõne muu tärkamisjärgselt kasutatava tootega, et laiendada toimespektrit.

Uuri lisa: www.nordiskalkali.ee

Ingrid Tamla, Nordisk Alkali

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960